fbpx

6 Dokumenttia jotka sinun kannattaa katsoa

Tässä postauksessa haluan jakaa sulle muutaman dokumenttisuosituksen. 

Alla mainitut sarjat ja elokuvat olen itse bongannut  Yle Areenasta ja Netflixistä, mutta saattavat löytyä myös muista palveluista. Valitsin hieman erilaisia vaihtoehtoja, jotta pääsisit perehtymään moniin eri aiheisiin. Olisi mahtavaa kuulla, minkälaisia ajatuksia suositukseni herättivät!

Erilaiset dokumentit ja medioiden seuraaminen auttavat havainnollistamaan maapallon tilaa. Suomessa ihmisten on vielä suht helppoa sulkea silmänsä muualla tapahtuvilta asioilta, kuten Amazonin paloilta tai valtamerien muovilautoilta, sekä ajatella että ”Kaikki on täällä niin hyvin. Ei minun tarvitse tehdä mitään asialle.” Itsensä sivistäminen ja tiedonhaku on jokaisen omalla vastuulla, mutta jossain kohtaa toivottavasti jokainen meistä avaa silmänsä ja havahtuu tekemään osansa maapallon hyväksi. 


Minimalism

Netflix

 
Dokumenttielokuva, jossa tutustutaan minimalistista elämäntapaa noudattavien ihmisten elämiin ja ajatuksiin. Eivätkö tavarat tuokaan onnea? Tämän dokkarin katsottuasi omakin ajatusmaailmasi kokee kolauksen ja alat katsomaan omaisuuttasi aivan eri tavalla.  

Down to Earth with Zac Efron

Netflix

 

Kahdeksanosainen sarja, jossa näyttelijä Zac Efron ja hyvinvointiasiantuntija Darin Olien reissaavat maailmalla ja tutustuvat eri maissa kestäviin elämäntapoihin ja hyvinvointiin. Jaksoissa perehdytään muun muassa luonnonkatastrofien seurauksiin, muoviin,  energianlähteisiin, sekä ilmansaasteisiin.  

A Plastic Ocean

Netflix
 

Dokumentti, joka konkretisoi todella hyvin maapallon muoviongelmaa ja sitä, miten muovia on aivan kaikkialla ympärillämme. Todellakin silmiä avaava elokuva, joka jokaisen kannattaa katsoa.

How to change the world

Netflix

Elokuva siitä, miten luonnonsuojelujärjestö Greenpeace on perustettu. Sisältää paljon perustajajäsenten haastatteluja ja osittain myös melko raakaa materiaalia järjestön toiminnasta. Elokuva tuo uskoa ja toivoa siihen, että maailmaa voi oikeasti muuttaa.

Ruoan pelastajat

Yle Areena

Neljäosainen dokumenttisarja ruokahävikistä ja sen vähentämisestä. Ruotsalaiskokki Paul Svensson ja televisiojuontaja Anne Lundberg perehtyvät ruokahävikin syntymiseen ja kehittävät uusia ideoita sen hyödyntämiseen. Sarja haastaa varmasti jokaisen tarkastelemaan omia kulutustottumuksiaan ja omassa arjessa syntyvää hävikkimäärää.

Green lie- Vihreitä valheita

Yle Areena
 

Green lie ottaa kantaa yritysten viherpesuun, jota tapahtuu jatkuvasti ympärillämme. Dokumentti antaa aihetta kriittiseen ajatteluun ja faktojen tarkasteluun. Ovatko kaikki eettiset yritykset sittenkään niin ekologisia ja eettisiä? Voiko yritysten sanoihin luottaa?

 
 
 

-Jenna 🌻

  

P.S. Kuulisin myös mielelläni, jos Sulla on suosituksia jotka haluaisit jakaa!

Share this post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Kiitos!

Palaan asiaan mahdollisimman pian!

-Jenna